Siirry sisältöön

Uutiset

Opiskelija – jaa ajatuksesi ja huolesi opiskelusta ja tulevasta työelämästä

20.3.2024

Maailma, johon korkeakouluopiskelija valmistuu, näyttää hyvin erilaiselta kuin ennen. Työelämä on jatkuvassa muutoksessa ja nuoriin kohdistuu monia paineita.

Yhä useampi korkeakouluopiskelija kamppailee jaksamisen ja henkisen hyvinvointinsa kanssa. Moni pelkää palavansa loppuun jo ennen siirtymistä työelämään.

Onko tämä se tulevaisuus, jota haluamme nuorillemme?

uoli nuorten hyvinvoinnista on suuri, erityisesti kun tiedämme, että mielenterveysongelmat ovat yhä yleisempiä nuorilla.

– Haluamme kuulla kampanjamme avulla nuorilta itseltään, millaista heidän arkensa on ja millaisia pulmia heillä on ja mitkä asiat toisivat heille hyvää oloa sekä parantaisivat heidän hyvinvointiaan, kertoo Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Pauliina Ryökäs.

Kampanjassa ovat mukana Akava, Akavan jäsenliitot, Akavan opiskelijat sekä kumppaneina Allianssi ry, Nyyti ry, Mieli ry, SYL ja Samok, jotka kutsuvat maalis- ja huhtikuun aikana nuoret www.tarkeaosaminua.fi -sivulle kertomaan, mikä haastaa heidän hyvinvointiaan.

Kokemukset jätetään nimettöminä.Akava toimittaa tietoa nuorten tilanteesta sekä ratkaisuista tasavallan presidentille, valituille kansanedustajille ja ministereille syksyllä 2024.

Upseeriliitto on mukana Mieleni terveys #TärkeäOsaMinua -kampanjassa, jossa kutsutaan korkeakouluopiskelijat ja nuoret jakamaan ajatuksiaan, huoliaan ja toiveitaan tulevaisuudestaan.

Kampanjasivu löytyy osoitteesta www.tarkeaosaminua.fi

Haluamme muutosta nuorille, työlle, mielelle – meille kaikille.