Siirry sisältöön

Everstiluutnantti Ville Viita jatkaa Upseeriliiton puheenjohtajana

22.11.2023

Upseeriliiton liittokokous valitsi Ville Viidan jatkamaan Upseeriliiton puheenjohtajana seuraavat neljä vuotta. Viita muistutti puheessaan, että Suomella on oltava hyvävoimainen upseeristo niin kotimaassa kuin kansainvälisissä tehtävissä.

-Upseeriliittoa tarvitaan käymään vuoropuhelua Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen kanssa. Kertomaan tilannekuvaa, mitä kentällä tapahtuu sekä tekemään ratkaisuesityksiä, sanoi puheenjohtajana jatkava Ville Viita Helsingissä 22. marraskuuta järjestetyssä Upseeriliiton liittokokouksessa.

Upseerit on koulutettu arvioimaan tilannetta ja tekemään päätöksiä.

-Tässä ajassa punnitaan johtajuus ja kyky tehdä yhdessä. Ainoastaan sen kautta voimme saavuttaa menestystä ja turvata upseeriston asema muuttuvassa toimintaympäristössä. Ilman ihmisiä ei ole maanpuolustusta.

Kokouksessa hyväksyttiin myös liiton vaikuttamisen linjaukset.

-Muodostamme painopisteen kansainvälisiin tehtäviin ja jäsenten tukemiseen paikallistasolla. Puheenjohtajana koen Naton ja ulkomaanpalveluksen edunvalvonnan rakentamisen hyvin mielekkääksi, Viita sanoi.

”Ilman motivoitunutta upseeristoa Suomi ei voi olla esimerkillinen Nato-maa”

Liittokokouksen aloitti kansanedustajapaneeli, jossa upseeritaustaiset kansanedustajat niin kiittivät kuin kirittivätkin Upseeriliiton edunvalvontaa Nato-tehtävien palvelussuhteista päätettäessä. Suomen on oltava esimerkillinen ja lisäarvoa tuova Nato-maa.

-Jotta annamme kuvan, että Suomi hoitaa tonttinsa ja tuo lisäarvoa puolustusliittoon, suomalaisen Nato-henkilöstön laadun on oltava hyvä ja määrän riittävä, linjasi kenraalimajuri (evp), kansanedustaja Pekka Toveri (kok.).

Tätä on myös Upseeriliitto korostanut käytyään jo vuoden verran neuvotteluja Naton komentorakenteen palvelussuhde-ehdoista – tuloksetta.

-Tyytyväinen ja motivoitunut upseeristo on aivan välttämätön. Laitetaan neuvottelut vaihdoin maaliin, että päästään keskittymään itse asiaan, hoputti majuri (evp) kansanedustaja Jarno Limnéll (kok.).

Everstiluutnantt (evp), kansanedustaja Tomi Immonen (ps.) muistutti lisäksi, etteivät upseerit ole turvaamassa vain omia etujaan.

-Upseeriliitto edustaa neuvotteluissa kaikkia, niin sotilaita kuin siviilejä, joita Suomesta lähtee Nato-töihin. Suomen on annettava heille tukensa.